top of page
Søk
  • Solvarm

Fordelene med infrarød varme og litt om takmodellene våre.

Oppdatert: 3. nov. 2021

Hei! I dag har vi lyst til å fortelle litt mer om våre produkter og forklare litt mer om hvordan infrarød varme fungerer og fordelene med det.


Tenk på hvordan solen varmer opp gjenstander, som for eksempel stolen ute på terrassen, setene i bilen, asfalten ute. Alle disse gjenstandene er varmet opp via infrarød stråling. I motsetning til tradisjonelle varmeovner så varmer ikke infrarøde stråling luften, men gjenstandene direkte, som sofaen, gulvet, veggene og deg. Varmen spres deretter fra disse gjenstandene og ut i resten av rommet. Dette gir en jevn og gradvis spredning av varme.


Infrarøde varmeovner gir oss også en veldig behagelig varme. Forestill deg hvordan det føles å sitte ute i solen i motsetning til å sitte ved en tradisjonell panelovn. Det må oppleves!


Med infrarøde varmeovner vil du også oppleve at rommet varmes opp raskere. Med tradisjonelle varmeovner oppleves ikke rommet varmt før mye luft har blitt varmet opp og sirkulert. Med infrarøde varmeovner vil du oppleve varmen umiddelbart, da det som nevnt tidligere varmer opp gjenstander direkte, og deg!


Dette er felles for alle våre infrarøde varmeovner, men med våre takmonterte modeller så vil du få en enda bedre varmespredning. For å få best mulig utbytte av infrarød varme så er plassering veldig viktig, og taket er den mest optimal plassen. Dette er også en fin måte å spare plass på.


Ulempene med tradisjonelle varmeovner er at de varmer kun opp luften rundt ovnen. Dette fører til at den varme luften stiger mot taket og dytter den kalde luften ned mot gulvet. Resultatet av dette er at det alltid vil være kald luft i rommet som sirkulerer og må bli varmet opp pånytt. Dette er en lite effektiv måte å varme opp et rom.


Andre fordeler med infrarød varme er at siden gjenstandene blir varmet opp så vil de også holde seg tørre, noe som forhindrer mugg. Infrarøde varmeovner kan også være en fordel for allergikere, da det er betraktelig mindre støv som ender opp å sirkulerer i luften.


Håper denne teksten muligens har gitt deg mer forståelse for infrarøde varme, og skulle du ha noen spørsmål så er det bare å ta kontakt med oss på post@solvarm.no!

Vi ser frem til å høre fra deg og ønsker den en strålende dag videre!

352 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page