top of page
Søk
  • Forfatterens bildeKevin Denis Gueug

Opplev økt livskvalitet og velvære med daglig meditasjon!

Oppdatert: 15. apr. 2020

Spør deg selv, er jeg glad av å bare være uten å måtte gjøre? Er jeg ofte opphengt i fortiden eller fremtiden? Er jeg til tider ufokusert, stresset eller viljesvak? Gjør jeg de tingene jeg gjør fordi jeg er avhengig av følelsen de gir meg? Ofte identifiserer vi oss med våre egne tanker og følelser men er dette virkelig ditt sanne jeg?


Meditasjon har mange helsemessige fordeler og har en positiv innvirkning på livet ditt på mange områder! Her er noen av fordelene:


1. Meditering gjør deg rolig og glad uten ekstern stimulering

2. Med daglig meditering bygger du disiplin og viljestryke.

3. Meditering eliminerer stress og negativ tenking.

4. Rutiner og livs forandringer blir enklere for deg.

5. Meditering kurerer ensomhet og øker dine prestasjoner generelt.

6. Meditering gjør deg mer kreativ og fokusert.

7. Du vil bli mer oppmerksom på dine følelser og tanker som ofte dikterer livet ditt.


Teknikker for meditering

Det finnes mange teknikker der ute, men det beste er å holde det så enkelt som mulig. Buddhistene kaller sinnet for en ape. Ikke bare en ape med en full ape! Ikke bare en full ape heller men en full ape som er stukket av en skorpion! Hva de skal frem til er at du har ingen kontroll over sinnet ditt. Prøv å lukk igjen øynene i 1 time og sitt stille uten å tenke på noe og føl deg glad. Har du ikke praktisert meditasjon vil det være nærmest umulig å bare sitte i 2 minutter uten å begynne å tenke. Prøv det selv! I dag har vi også tidenes dårligste konsentrasjonsevne, vi blir daglig distrahert, bombardert av varsler og meldinger, vi multi-tasker hele tiden og vi greier ikke å sitte i fred og ro uten å måtte gjøre.


1.

Sitt ned og tillatt alt å skje. Observer dine følelser og tanker. Ikke prøv å kontroller eller manipuler dem. Vær kun oppmerksom på dem.

Se for deg at du er himmelen som observerer. Plutselig dukker en sky opp. Dette er en tanke. Denne skyen drar deg med på et langt eventyr og før du merker det har du blitt revet med på en lang historie eller sittet å dagdrømmet i 5 minutter før du plutselig blir oppmerksom igjen! Du skal være himmelen som observerer, ikke skyen. Tilbake til sentrum. Du observerer en ny sky uten å bli påvirket av den, så kommer en ny sky, en ny sky, og en ny sky, det stopper ikke. Denne teknikken kalles for "gjør ingenting" Du sitter bare å observerer uten å bli påvirket.


2.

Aktiv løsrivelse. Samme som teknikk 1 bare med bittelitt manipulasjon. Du sitter å observerer helt til du oppdager en tanke, du er bevist på at du har oppdaget en tanke. Nå eliminerer du den og returnerer tilbake til sentrum. Repeter dette om igjen, om igjen og om igjen. På denne måten vil du merke at du etterhvert klarer å sitte lenger og lenger i total stillhet.


3.

Oppmerksomhets fokus, Avansert teknikk. Legg oppmerksomheten på oppmerksomhet i seg selv. Hva er oppmerksomhet?


Mange gir opp meditering fordi det oppleves som kjedelig, tidskrevende, frustrerende, lite givende osv. Sannheten bak meditering er at det krever lang tid for å oppnå fordelene! Du skal gjøre det til din daglige rutine resten av ditt liv for å oppnå fordelene. Anbefalt å starte med er 20 min. daglig. Uansett hva som har skjedd den dagen, om det er helg, eller du har ferie. Du finner alltid tid til å sitte dine 20 minutter. Etter et par måneder bygger du deg gradvis opp til 30 min, 40 min, 50 min og til slutt 1 time i løpet av 1 år.


En potensiell positiv innflytelse på din livskvalitet og ditt velvære.

Lykke til!

258 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Magdalena Bober
Magdalena Bober
Mar 04, 2020

Jeg må prøve meditasjon i henhold til instruksjonene dine :D

Like
bottom of page