top of page

Siden IR-paneler direkte varmer opp objekter, vegger og tak - gjør dette at luften ikke sirkulerer på samme måte som tradisjonell oppvarming. i tillegg er overflate temperaturen såpass lav at den brenner ikke støv og skaper heller ikke svevestøv, det betyr mindre allergener i luften. 

Lettelse for allergikere

Lettelse for allergikere

Jevn oppvarming

Våre infrarøde varmepaneler varmer ikke opp luften, slik som tradisjonelle varmeovner, men derimot objektene i rommet. Alt fra gulv, vegger, tak og møbler, som deretter avgir varmen videre ut i luften. Opplev en lun og god varme.

Jevn oppvarming

beskyttet mot fuktighet

Med sertifiseringsgrad IP44 er våre ovner sprutsikker og er egnet for installasjon på bad i sone 2 og oppover.

Infrarød oppvarming reduserer også risikoen for dannelse av sopp og råte, da veggene og taket varmes opp direkte.

Beskyttet mot fuktighet

Energibesparende

Rask oppvarming og minimalt med varmetap fører til mindre strømforbruk. Infrarøde varmeovner bruker kun 5 - 10 prosent av energien for å varme opp sitt eget element. Det gir en energiutnyttelse på opptil 90 - 95 prosent. Siden varmen spares opp i vegger og tak vil de fortsette å avgi varme etter at ovnen er skrudd av.

energibesparende

Hold over ikonene for å lese mer 

Ofte stilte spørsmål
og
generell informasjon

01/

Plassering av infrarød panelovn

En infrarød ovn vil varme opp alt som er i luftlinje. Gjenstandene som blir varmet opp, slik som møbler, gulv, vegger osv. vil deretter avgi varme til luften rundt. Det er derfor viktig å plassere de veggmonterte modellene høyt på veggen, slik som ett bilde. Dette er også grunnen til at de takmonterte modellene er den mest effektive løsningen, da de har størst varmespredning. 

02/

Montering og tilbehør

Med ovnene følger det med braketter, skruer, plugger og bruksanvisning for montering. De veggmonterte modellene kommer med ferdig støpsel og kan fint monteres selv. Våre takmonterte modeller kommer uten støpsel, og bør installeres av en elektriker. De kan også være behjelpelige om du ønsker å installere med termostatstyring.  

03/

Overflate temperatur

Framsiden på våre veggmonterte varmepaneler blir varmet opp til ca. 80C, og i noen tilfeller kan de nå opptil 100C. Dette er grunnen til at de burde monteres høyere opp en 150cm fra bakken om man har barn til stede i rommet. Våre takmonterte modeller blir ca. 100C, men kan nå opptil 120C.  

04/

Hvor stor ovn trenger jeg

For å finne riktig ovn er det to ting å tenke på. Det første er selvfølgelig størrelsen på rommet, og det andre er isolasjonen i huset. Vi har heldigvis gjort det ganske enkelt og laget en kalkulator du kan bruke! Den kan du se her: Solvarm Kalkulator.

05/

Lukt ved førstegangsbruk

Ja det er vanlig at det kan forekomme en lukt første gang ovnen blir tatt i bruk. Grunnen til dette er fordi det er forseglinger på ovnen som herdes når ovnen blir ordentlig varm for første gang.Lukten skal etter 60 - 90 minutter forsvinne.

06/

Termostat

Ovnene vi selger kommer uten termostat, men er kompatible med flere løsninger på markedet. Et populært alternativ er termostater som settes direkte i stikkontakten ved montering av våre vegg modeller. Når det gjelder våre takmonterte ovner så er det anbefalt at det blir installert av en elektriker, da disse modellene kommer uten stikkontakt. En elektriker vil være behjelpelig med å finne den beste løsningen for installasjon med termostatstyring.

07/

Flere spørsmål

Om det er noe du lurer på som du ikke finner svar på her send oss gjerne en e-post til post@solvarm.no, og vi vil gjerne besvare alt du lurer på!

08/

Innkjøp for bedrift / institusjoner

Vi ordner egne priser ved partikjøp. Ta kontakt med oss på post@solvarm.no for et uforpliktende tilbud.

bottom of page