top of page
Søk
  • Forfatterens bildeSOLVARM Magdalena Bober

Produksjonskvalitet og de forskjellige variantene på markedet

Oppdatert: 21. feb. 2022Hei! I dag ønsker vi å prate litt mer om kvaliteten på våre produkter, de forskjellige variantene som finnes på markedet og hvorfor du bør velge våre produkter!


Vi kan starte med fire raske punkter:

- Motivene på våre ovner er påført med UV teknologi for best mulig resultat.

- Ovnene vi selger har TUV NORD sertifisering som garanterer sikkerhet.

- Våre ovner bruker effektive varmeelementer som gir en jevn spredning av varmen.


Det finnes mange produsenter av infrarøde ovner og flere aktører som selger disse i Norge. Kvaliteten på disse produktene varierer MYE, både når det kommer til sikkerhet, produksjonskvalitet, varmeelement og kvaliteten på motiver/farger.


Sikkerhet


Vi kan starte med det vi blir spurt om oftest, og det er selvfølgelig sikkerhet. Ingen ønsker en ovn som utgjør en risiko i sitt hjem. Varmeovner, og lignede utstyr beregnet til oppvarming, ligger høyt i statistikken over utstyr som forårsaker branner og det er derfor det er veldig viktig at disse apparatene har god sikkerhet.


Våre ovner har overopphetnings beskyttelse. I våre modeller sitter det en temperatursensorer som automatisk vil å


pne den elektroniske kretsen for strømtilførselen om ovnen skulle overstige en viss temperatur og kutte strømmen. Disse grensene er 95C for våre veggmonterte modeller og 130C for våre takmonterte modeller.


Produksjonskvalitet og varmeelement


Det neste på listen er produksjonskvalitet for selve ovnen og motiv. Ovnene vi selger har et veldig godt varmeelement som sprer varme jevnt og godt i motsetning av mye av det som finnes på markedet. På bildene under ser du vår ovn til høyre og en konkurrents ovn til venstre.

På et termografisk bilde er det lett å se forskjellen på et godt og dårlig varmeelement. Det er ingen tvil om hvem av ovnene som sprer varme jevnest!


Motiv / farger


Det er flere måter å påføre farger eller motiv på en metalloverflate. Resultatet og holdbarheten avgjøres av påføringsteknikk, overflate forberedelse og materiale som blir brukt.


Mange produsenter legger på en film med motivet, det er raskt og billig men har sine nedsider. Problemet med denne teknikken er at motivet over tid vil miste glansen og støv kan brenne seg fast. Andre produsenter printer på motivet slik som vi gjør men ikke med UV lys, dette gir et resultat som ikke tåler så mange varmesykluser som er forventet av et slikt produkt og motivet vil med tiden miste glansen og i noen tilfeller så vil motivet bli ødelagt slik som på bildene under.

Det finnes mange alternativer på markedet, og mye billig men over tid kan det oppstå problemer.


Våre ovner med metall overflate får motivene påført direkte med en UV printer og lys, deretter blir det påført en klarlakk. Ovnen blir så varmet på 250 grader. Dette gir motivene fantastisk kvalitet, holdbarhet, en overflate som sjeldent brenner støv og motstandsdyktig mot riper. Prosessen er lignende på våre ovner med glassoverflate men disse blir ikke påført klarlakk eller varmet opp til 250C.
161 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page